Світ може зробити більше задля допомоги Україні - Кулеба

Світ може зробити більше задля допомоги Україні - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що світ може зробити більше задля допомоги Україні у відсічі російській агресії. 

Як передає Укрінформ, про це він написав у авторській статті для Washington Post.

Глава української дипломатії зауважив, що у попередні десятиліття порівняння з Гітлером і нацизмом лунали надто часто і до певної міри знецінилися.

“Але нині Президент РФ продовжує бомбардувати наші міста та наших людей, вбивати цивільних. Це вторгнення, безсумнівно, повторює дії Гітлера та Сталіна. Київ та інші українські міста востаннє переживали таку брутальну військову агресію рано-вранці 22 червня 1941 року, коли Гітлер розпочав вторгнення в Радянський Союз, операцію “Барбаросса””, - констатував Кулеба.

Він зазначив, що поява Гітлера та його подальша агресія стали можливими через нездатність протистояти цьому злу біля самих його витоків.

“Ми не можемо допустити повторення помилок, які були допущені вісім десятиліть тому. “Ніколи знову” означає, що потрібно діяти, поки не пізно. “Ніколи знову” означає, що потрібно зупиняти агресора, поки він не заподіяв ще більше смерті та руйнувань. “Ніколи знову” означає, що страх не повинен паралізувати наші дії”, - наголосив глава МЗС.

Кулеба підкреслив, що Україна вже зірвала путінський бліцкриг, завдала катастрофічні втрати загарбникам та не дала Росії втілити стратегічні цілі вторгнення.

“Ми стоїмо. Але нам потрібно більше підтримки. Проти Росії треба ввести більше жорстких санкцій, аби позбавити її ресурсів для подальшого вторгнення; Україна має отримувати безперервний потік необхідної зброї; необхідно більше фінансової підтримки для допомоги нашим цивільним людям і відбудови нашої країни... Нам потрібні бойові літаки. Нам потрібна ефективна протиповітряна та протиракетна оборона. Нам потрібен захист нашого неба, аби зупинити вбивство цивільних людей російськими літаками та ракетами”, - акцентував глава української дипломатії.

Він додав, що на санкційному фронті ми вимагаємо відключення російського “Сбербанку” від системи SWIFT, вимагаємо, щоб країни припинили купувати російську нафту, яка нині заплямована українською кров’ю, вимагаємо заборонити російським кораблям заходити в світові порти, вимагаємо заморозити тверду валюту російських фінансових інституцій в США, Швейцарії, Японії, Великій Британії та ЄС.

Окрім того, Росія та Путін мають бути тотально ізольовані від світу. Російських послів і представників слід викинути з міжнародних організацій. Бойкоти та заборони культурних та спортивних заходів мають надалі розширюватися, переконаний очільник МЗС.

Насамкінець Кулеба зазначив, що деякі кроки вже здійснені, водночас для того, щоб зупинити Росію, ми можемо та маємо зробити значно більше.

“Часу на очікування чи сумніви немає. Час здати колективний тест на людяність. Слова “Ніколи знову” мають стати стимулом до мобілізації та закликом до дій, а не урочистою, але порожньою обіцянкою. Настав час довести, що 21 століття відрізняється від 20-го”, - резюмував він.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-