Німецький генпрокурор розпочав розслідування російських злочинів

Німецький генпрокурор розпочав розслідування російських злочинів

Укрінформ
Генеральний прокурор Німеччини Петер Франк розпочав розслідування за підозрою у скоєнні військових злочинів російських військових в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Spiegel.

Напади на житлові квартали, застосування касетних бомб – фотографії цих звірств російських військ під час нападу на Україну, які циркулюють цими днями, покликали головного прокурора ФРН до дії, пише видання.

За інформацією з судових кіл, розпочато так звану структурну процедуру. Вона служить для забезпечення значних доказів і непрямих доказів, щоб мати можливість вжити заходів проти окремих винних згодом, якщо це необхідно.

Зокрема, німецька прокуратура враховує повідомлення про касетні бомби, напади на житлові квартали та цивільну інфраструктуру, газопровід, сміттєзвалище ядерних відходів та ТЕС тощо. Також у центрі уваги мають бути звіти про так звані списки «цілей», які, як кажуть, ведуть російські або чеченські підрозділи, дислоковані в Україні. За повідомленнями, в списках - високопоставлені українські політики, яких мають убити. Минулого тижня президент України Володимир Зеленський заявив, що він є «мішенню номер один» для цих підрозділів.

Відповідно до Міжнародного кримінального кодексу, федеральний прокурор може переслідувати воєнні злочини та злочини проти людства, скоєні по всьому світові. Дії німецьких слідчих проти підозрюваних у причетності до режиму Асада в Сирії викликали міжнародну сенсацію. Федеральна прокуратура притягнула до суду в ФРН уже трьох чоловіків за сирійським кейсом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-