Голови обласних рад просять НАТО закрити небо від російської авіації

Голови обласних рад просять НАТО закрити небо від російської авіації

Укрінформ
Голови обласних рад України просять Північноатлантичний альянс (НАТО) закрити небо від російської авіації.

Як передає Укрінформ, відповідний документ опубліковано на Facebook-сторінці голови Львівської обласної ради Ірини Гримак.

"Спільно з колегами-головами обласних рад України звернулись до країн-членів НАТО щодо закриття неба над Україною для військових літаків Росії. Ми просимо у НАТО також сприяти якнайшвидшому отриманню Україною допомоги у вигляді винищувачів", - йдеться в повідомленні.

Голови обласних рад, як представники українського народу, який захищає свою землю та весь світ від російської агресії, нагадали нашим партнерам, що за 10 днів війни загинули тисячі мирних українців, з них сотні дітей. 

"Зруйновані житлові будинки, об’єкти соціальної інфраструктури: лікарні, освітні заклади, харчова промисловість. Ці руйнування спричинені нальотами російської військової авіації та ракет, що без розбору гатять по Україні", - уточнили в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, НАТО не погодилося закрити небо над Україною. Президент Володимир Зеленський заявив, що, відмовившись від такого кроку,  керівництво НАТО дало "зелене світло" подальшим бомбардуванням військами РФ території України.

24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-