Перша леді Туреччини висловила підтримку і запевнила, що турецький народ молиться за українців

Перша леді Туреччини висловила підтримку і запевнила, що турецький народ молиться за українців

Відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська запевнила, що турецькі партнери стоять поруч з українцями у боротьбі за свободу й безпеку всього світу, та опублікувала звернення першої леді Туреччини до народу України.

Про це вона написала у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"За ці дні турецьке слово «байрактар («прапороносець») вивчила вся країна. Ці безпілотники допомагають нам захищати країну від нападника. Так Туреччина б’ється разом із нами за свободу й безпеку всього світу", - зазначила Олена Зеленська.

Водночас вона підкреслила, що не тільки зброя захищає, але слово правди – також потужна зброя на війні, яку розгорнула проти нас Росія на інформаційному фронті.

Перша леді опублікувала відеозвернення дружини Президента Туреччини Еміне Ердоган про події в Україні.

"Передаю вам найщиріші запевнення турецького народу в любові та повазі. Я хочу, щоб ви знали, я глибоко засмучена нападами на Україну. Туреччина уважно слідкує за всіма подіями. Турецький народ молиться за гарних людей України. Ми просимо Аллаха про те, щоб щонайшвидше запанував мир і щоб жодна людина більше не страждала", - сказала на початку звернення перша леді Туреччини.

Вона розповіла, що протягом багатьох років докладаються зусилля, щоб зупинити війни та конфлікти, які тривають у багатьох частинах світу. За їх словами, факт того, що Україна зараз переживає той самий досвід, лише розпалив вогонь, який має бути погашений.

Еміне Ердоган зауважила, що наші сторінки історії наповнені достатньою кількістю воєн і сліз, усі знають гіркі наслідки війни.

Вона надала, що Туреччина стала домом для мільйонів людей, які втекли від війни, зокрема, майже 4 млн сирійців.

"Не загоюються ні рани в серцях, не вщухає ні туга за батьківщиною. Незважаючи на весь цей біль, до світових міграційних шляхів продовжують додаватися нові маршрути. І, на жаль, ці дороги ведуть не до нових починань, а до руйнування минулого", - відзначила перша леді Туреччини.

Вона розповіла, що жінки та діти, які є найбільш вразливою групою, непропорційно страждають від воєн, і ніхто не може бути щасливим і спокійним у світі, де імена дітей згадуються в новинах про смерть.

"Як жінка, мати і бабуся, я в невимовному смутку. Тут я хочу звернутися до всього світу: давайте не допустимо ще однієї війни в той час, як ми повинні зупинити вже триваючі війни. Людство надзвичайно втомлене тією ситуацією, у якій воно опинилося. Я бажаю, щоб країни долали свої проблеми шляхом дипломатії, а не конфліктів. Я сподіваюсь, що війни в України та в усьому світі закінчаться якнайшвидше", - наголосила вона.

Дружина Президента Туреччини додала, що "зразкова солідарність" міжнародного співтовариства щодо України має поширюватися на всіх пригноблених, незалежно від їхньої мови, релігії чи раси.

"Діти повинні піднімати голови для того, щоб спостерігати, як повітряні кулі злітають у небо, а не дивитися на бомби, що падають на них. Я закликаю світ сказати "ні" війні, "так" - миру", - переконана Еміне Ердоган.

Вона також передала вітання дружині Президента Олені Зеленський та народу України.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-