Польща створює центр документування воєнних злочинів РФ в Україні

Польща створює центр документування воєнних злочинів РФ в Україні

Укрінформ
Польща планує створити центр документування воєнних злочинів Росії і розраховує в цьому питанні на підтримку США.

Про це під час cпільної пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Жешуві (південний схід РП) заявив глава МЗС Польщі Збігнєв Рау, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслив Рау, Варшава створює центр документування воєнних злочинів РФ в Україні і розраховує в цьому питанні на співпрацю із США.

“На підставі свого болючого досвіду з минулого Польща послідовно вимагатиме переслідування воєнних злочинців. Це питання спільної пам’яті, наш спільний обов’язок”,- підкреслив Рау.

Він закликав до припинення воєнних дій РФ в Україні під час переговорів між делегаціями України і Росії.

Рау наголосив, що як голова ОБСЄ він закликає до створення гуманітарних коридорів для евакуації цивільного населення з оточених міст.

“Агресія Росії в Україні призвела до гуманітарної кризи величезних масштабів. Нашим обов’язком є організація допомоги сотням тисяч, а, можливо, незабаром і мільйонам біженців”, - заявив Рау.

Він підкреслив, що дії Росії, яка своїми силами атакує цивільну інфраструктуру, тероризуючи населення і стріляючи у бік атомних електростанцій і звичайних автомобілів – це всеохоплююче порушення всіх міжнародних норм. Він закликав Росію дотримуватися гуманітарного права і заборонити атаки на цивільне населення.

“Усі дії російської сторони мають братися до уваги під час майбутніх переговорів” - наголосив глава МЗС РП.

Польський міністр підкреслив, що Варшава ніколи не визнає жодних територіальних змін, викликаних агресією Росії в Україні.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-