Масові заклики українців можуть спонукати Захід закрити небо над Україною - Жирнов

Масові заклики українців можуть спонукати Захід закрити небо над Україною - Жирнов

Укрінформ
Масові звернення і заклики українців спонукатимуть міжнародних партнерів закрити небо над Україною.

Таку думку висловив в ефірі UA: Разом голова Київської військової адміністрації Микола Жирнов, повідомляє Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, чи можуть прохання українців допомогти в закритті неба, Жирнов сказав: "Безперечно, можуть і обов’язково допоможуть у цьому питанні. Саме прохання простого мирного люду щодо закриття неба над Україною дасть таку можливість, і я вважаю, що це буде зроблено".

Жирнов також зазначив, що українські льотчики цілком готові до того, аби освоїти сучасні літаки після нетривалого навчання.

«У нас на сьогодні є багато льотчиків, які можуть за невеликий час пройти навчання та освоїти цю техніку, і нам, може, й не потрібно використовувати безпосередньо іноземних льотчиків, ми можемо своїми силами. Головне, щоб нам надали ці літаки і ми могли спокійно застосувати їх у нашому небі і боронити нашу державу", - сказав голова КМВА.

Як повідомлялося, НАТО не погодилося закрити небо над Україною, мотивуючи тим, що не є стороною конфлікту.

Президент Володимир Зеленський заявив, що відмовившись закрити над Україною небо, керівництво НАТО дало "зелене світло" подальшим бомбардуванням військами Російської Федерації території України.

За даними соціологічного опитування Ipsos, близько 74% американців заявили, що Сполучені Штати та їхні союзники по НАТО мають закрити небо над Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-