У Нідерландах розривають з росіянами договори оренди на житло та безплатно приймають українців

У Нідерландах розривають з росіянами договори оренди на житло та безплатно приймають українців

Укрінформ
У Нідерландах обурені війною Росії в Україні власники квартир та будинків розривають договори оренди з росіянами.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Орендодавець заявив, що розриває контракт із громадянкою Росії через війну в Україні. Російська емігрантка в Амстердамі отримала відповідне повідомлення від власника, що причина такого рішення – це її російське громадянство”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вона негайно пожалілася у фонд, який займається порушенням прав орендарів.

“1 січня жінка уклала договір оренди на дванадцять місяців. 28 лютого вона отримала лист від орендодавця про те, що 1 березня договір буде розірвано”, - зазначається у повідомленні.

Натомість тисячі нідерландців вже заявили, що готові безкоштовно прийняти у своїх домівках українців, які тікають від війни.

Також по всій країні Нідерланди готуються до прибуття великої кількості біженців з України. Зокрема, організовують спеціальні пункти прийому та облаштовують місця для проживання.

Перші українці вже прибули до Нідерландів минулої ночі. Йдеться про 120 українців, яких розмістили в армійському таборі Харскамп (Harskamp). Там створено умови максимум на 950 осіб, які попередньо можуть залишитися там до кінця травня. Також у п'ятницю вранці до Ваддінксвен прибуло 50 українців. Їх було розміщено у спортивному залі, де вони можуть перебувати протягом тижня. Муніципалітет шукає можливості для їх розміщення на більш тривалий період часу.

У муніципалітеті Роттердама зазначили, що всього буде реалізовано дві тисячі місць прийому.

Зазначається, що розшукують перекладачів, які б могли допомогти порозумітися з українцями.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-