Boeing надасть Україні гуманітарну допомогу на $2 мільйони

Boeing надасть Україні гуманітарну допомогу на $2 мільйони

Укрінформ
Одна з найбільших світових аерокосмічних та оборонних корпорацій Boeing оголосила про пакет екстреної гуманітарної допомоги для України в розмірі 2 млн доларів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву компанії.

Як зазначається, кошти буде надіслано організаціям, що доставляють їжу, воду, одяг, ліки та забезпечують житло для переміщених українців, зокрема тих, хто шукає притулку в сусідніх країнах.

«Конфлікт, що розгортається в Україні, веде до серйозної гуманітарної надзвичайної ситуації, і Boeing вживе заходів для підтримки українського народу», - сказав президент та головний виконавчий директор Boeing Дейв Келгун.

Також Boeing компенсуватиме всі внески співробітників, зроблені на підтримку гуманітарної допомоги Україні, у рамках благодійної програми компанії.

Зауважується, що із зазначеної суми в $2 мільйони - $1 млн буде спрямовано CARE для допомоги в роздаванні продуктів харчування, води та гігієнічних засобів, а також грошової допомоги та психосоціальної підтримки постраждалих українців, з особливою увагою до жінок, дітей та людей похилого віку.

Ще $500 тисяч буде виділено американському Червоному Хресту і по $250 тис. – для допомоги у розподілі ліків, предметів медичного призначення і надання критичної медичної допомоги та для організацій, які працюють із вразливими переміщеними особами в Україні та сусідніх країнах.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Понад 1 мільйон українців втекли та почали прибувати до сусідніх центральноєвропейських країн після того, як Росія вторглася в Україну 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-