Залізничні компанії ЄС пропонують українським біженцям безкоштовний проїзд

Залізничні компанії ЄС пропонують українським біженцям безкоштовний проїзд

Укрінформ
Оператори поїздів по всій Європі відтепер пропонують безкоштовний залізничний транспорт українцям, які вимушені лишати свої домівки в пошуках безпеки через війну, яку веде Росія.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба МВС України у Телеграмі.

«Громадяни з українським паспортом або ID-карткою звільняються від плати за залізничні квитки до Польщі, Німеччини, Австрії, Чехії, Словаччини, Угорщини, Франції, Бельгії та Данії», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, і національний залізничний перевізник Німеччини Deutsche Bahn заявив, що готовий додати вагони в потяги, що курсують із Польщі до Берліна, а також запустити додаткові поїзди для збільшення пропускної здатності.

«Наразі з Польщі до Німеччини щодня курсує до 8 поїздів далекого сполучення Евросіті, які відправляються з Варшави, Гданська, Перемишля (міста, розташованого на кордоні з Україною), Кракова та Вроцлава», - уточнили в міністерстві.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-