Вселенський патріарх висловив солідарність з українцями

Вселенський патріарх висловив солідарність з українцями

Фото
Укрінформ
Константинопольська церква засуджує російське вторгнення в суверенну Українську державу та невпинно молиться за припинення насильства.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку у Фейсбуці генконсула України в Стамбулі Романа Недільського.

"Церква-Мати засуджує безпідставне російське вторгнення до суверенної Української держави, є солідарною з українським народом і невпинно молиться за припинення насилля, яке чиниться агресором, та якнайшвидше відновлення справедливого миру в країні", - сказав на зустрічі в генконсульстві України Вселенський патріарх.

Зазначається, що в ході розмови Варфоломій висловив глибокі співчуття з приводу втрат серед захисників України та мирного населення. Він розповів, що ввечері 27 лютого розмовляв з Президентом Володимиром Зеленським і висловив підтримку главі держави, уряду і народу України.

Вселенський патріарх побажав усім українським дипломатам сили та витримки в часи тяжких випробувань і викликів.

Недільський висловив вдячність за цей прояв підтримки.

"Ваші молитви захищають і надихають усіх українців. Віримо, що з Божою допомогою Україна зможе подолати російську агресію, і в нашій державі настане мир", - підкреслив генконсул.

У записі на згадку про візит Вселенський патріарх зазначив, що "Церква-Мати є солідарною з героїчним українським народом, який змагається за Батьківщину і незалежність своєї держави".

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: Генконсульство України у Стамбулі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-