Канада надасть Україні протитанкове озброєння

Канада надасть Україні протитанкове озброєння

Укрінформ
Для оборони від російської агресії Канада відправить до України партію протитанкових засобів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Оттаві заявила міністр оборони Канади Аніта Ананд.

“Відповідаючи на запит України та у погодженні з НАТО, ми надамо Україні додаткову летальну допомогу, надіславши 100 ручних протитанкових гранатометів “Карл Густав” і 2000 зарядів до них”, - сказала Ананд.

За словами міністра, зброю буде відправлено до України “якомога швидше, найближчими днями”.

Ананд додала, що оголошена Канадою вчора нелетальна допомога Україні - вже на шляху до Європи, а друга партія очікується на тижні.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Канада оголосила про те, що надішле Україні нелетальне військове спорядження вартістю понад 25 млн канадських доларів. У пакеті допомоги - окуляри нічного бачення, бронежилети, протигази та шоломи.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-