Вселенський патріарх Варфоломій підтримав українців

Вселенський патріарх Варфоломій підтримав українців

Укрінформ
Вселенський Патріарх Варфоломій висловив підтримку українському народу, який потерпає від війни, розв'язаної Росією.

Звернення опубліковане у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Висловлюємо співчуття нашому братові, Предстоятелю Церкви України, Блаженнішому Митрополиту Київському Епіфанію, і нашу непохитну підтримку всьому стражденному українському народу, який має глибоку віру в Бога і вирішив жити вільно та самим визначати своє життя, як того заслуговує кожна нація. Хоча, на жаль, у наші дні дехто став під сумнів навіть їхнє історичне та національне існування", - зауважив Вселенський Патріарх.

Він назвав напад Росії на Україну найзапеклішим конфліктом із часів Другої світової війни, який розгортається в Європі, і зазначив, що це "виходить за межі всіх норм права і моралі".

Вселенський Патріарх наголосив, що протягом останніх днів в Україні розгортається справжня гуманітарна катастрофа. За його словами, війна - це панування ірраціональності над розумом, ненависті над любов’ю, темряви над світлом, смерті над життям.

"З цієї позиції ми вкотре закликаємо припинити війну зараз! Негайно припинити будь-який акт насильства, що ширить біль і смерть. Нехай переможе розум, любов до ближніх, примирення та солідарність, світло Воскреслого Христа, дар життя", - додав Патріарх Варфоломій.

Він додав: Наші думки постійно з пораненими та з родинами невинних жертв, незалежно від їхньої етнічної приналежності, і ми молимося за упокій їхніх душ. Ми впевнені, що Господь почує наші молитви та не залишить своїх коханих дітей в Україні", - підкреслив патріарх Варфоломій.

26 лютого Вселенський Патріарх помолився за упокій душ загиблих у війні в Україні.

У свою чергу Президент Володимир Зеленський запевнив Вселенського Патріарха Варфоломія, що українці відчувають підтримку і силу його молитов. Про це Глава держави написав у Твіттері.

«Дякую за теплу розмову, Ваша Всесвятосте Варфоломій. Ваші слова – як руки, що підтримують нас у цей тяжкий час. Українці відчувають духовну підтримку та силу ваших молитов. Сподіваємося на швидке настання миру», - зазначив Зеленський.

У пресслужбі Вселенського Патріархату поінформували, що Зеленський розповів Його Святості про ситуацію, яка склалася в країні після вторгнення російських військ.

Вселенський Патріарх запевнив, що він і надалі підтримуватиме свободу українського народу та свободу їхньої батьківщини.

«Вселенський понтифік запевнив Президента в солідарності Матері-Церкви та її постійних молитвах про припинення вогню та негайне припинення військових конфліктів, а також привітав його з непохитним бойовим духом та натхненням і підтримкою, яку він надає своєму народу своєю мужністю і стійкістю, щоб якнайшвидше принести мир в Україну, народу який, як і інші народи, прийняв православну віру від Константинопольської церкви», - зауважили у відділі преси та комунікацій.

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський Патріарх Варфоломій засудив російське вторгнення в Україну та закликав помісні православні церкви, всіх християн, людей доброї волі, безперервно молитися за український народ і за панування миру і справедливості в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-