У ФРН десятки тисяч людей вийшли на протести проти розв'язаної Росією війни

У ФРН десятки тисяч людей вийшли на протести проти розв'язаної Росією війни

Фото, відео
Укрінформ
По всій Німеччині проходять велелюдні демонстрації проти політики Кремля та розв'язаної Росією війни з Україною.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у суботу протести відбувались у Берліні, Потсдамі, Франкфурті, Дюссельдорфі, Мюнстері, Дортмунді та багатьох інших містах.

У Мюнхені, за даними поліції, зібралося близько 5 тисяч людей, у Дюссельдорфі – понад 4 тисячі, у тому числі політики.

Акції відбулися під гаслами «Руки геть від України», «Зупинити війну. Мир для України та всієї Європи», «Війна вирує посеред Європи - по сусідству з нами». Учасники несли синьо-жовті прапори.

Протестувальники закликали російську владу негайно вивести війська з України та відновити її територіальну цілісність. Вони підкреслювали, що війна Путіна спрямована проти всієї Європи, німецької демократії та ліберальної системи цінностей. Від уряду ФРН вимагали надавати більше реальної допомоги Києву.

Протестують цими днями і перед посольством РФ у Берліні. За оцінками поліції, в суботу там зібралося кількасот людей. Учасники, серед іншого, закликали уряд ФРН надати Україні військову підтримку.

Напередодні на акції «Культура проти війни» неподалік Бранденбурзьких воріт зібралися 3,5 тисячі людей, перед ними виступив Земельний музичний хор Берліна. Ще понад 600 людей вимагали посилення санкції проти Росії та миру для України перед відомством канцлера.

У неділю біля колони Перемоги в Берліні запланована велелюдна демонстрація - передбачається 20 тисяч учасників. Акції пройдуть і в багатьох інших містах.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти ЗСУ.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Фото: WDR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-