У Нідерландах проходять акції протесту проти агресії Росії в Україні

У Нідерландах проходять акції протесту проти агресії Росії в Україні

Фото, відео
Укрінформ
У нідерландському місті Ейндговені біля меморіалу жертвам МН17 відбулась акція протесту проти війни, яку Росія розв’язала проти України.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, участь в акції взяли родичі загиблих унаслідок збиття російськими військовими літаку “Малайзійських авіаліній”, українці, білоруси, а також громадяни Польщі та Грузії.

“Путін показав своє терористичне обличчя. Монумент МН17 для нас символізує боротьбу з тероризмом. Після вторгнення Росії в Україну ми, українці (в Нідерландах - ред.), вирішили зібратися, утворити одне ядро, яке буде надавати допомогу людям в Україні, а також тим, хто змушений зараз шукати тимчасового притулку за кордоном. Для нас дуже важливо, щоб світ і Нідерланди вчасно реагували та діяли проти путінського режиму. Це вже третій день війни в центрі Європи - і тільки вчора почалися дієві кроки. Зараз іде війна не України з Росією, а демократії з тероризмом”, - сказав один з організаторів заходу Володимир.

Учасниками акції в Ейндговені стали близько 200 осіб. Люди принесли до монумента МН17 соняшники, які вже стали символом трагедії МН17. Пол Маркельбах приніс фото своєї родини, яка загинула на борту літака.

“17 липня 2014 року моя родина полетіла у відпустку. Мама вперше поїхала у відпустку без батька, який помер двома роками раніше, у 2012 році. На цій світлині ви можете побачити мою сестру, двох моїх племінників, мою матір і шурина. Вони перебували на борту літака рейсу MH17, який був збитий у небі над Україною... Путін - справжнє зло та уособлення насильства", - сказав він.

Чоловік каже, що прийшов підтримати своїх друзів-українців, які перебувають у Нідерландах, але мають сім’ю та друзів в Україні і сподіваються отримати допомогу від світу. "Я пережив жахіття 7,5 року тому, і з цим дуже важко боротися. Тому я тут, щоб підтримати”, - зазначив він.

Заступник мера Ейндговена Монік Ліст сказала, що від імені муніципалітету хоче підтримати "багатьох людей в Україні, які зараз так сильно страждають від війни, якої не бачили в Європі багато років".

"Як муніципалітет Ейндговена ми підтримуємо людей з України, які живуть, працюють і навчаються тут - це близько 300 людей. Ми співчуваємо вам, і ви можете розраховувати на нашу підтримку”, - зауважила вона.

Акція протесту проти російської агресії відбулася і біля муніципалітету Гааги, де зібралося близько 1000 людей.

Подібні заходи із закликом зупинити війну Росії проти України відбуваються на всій території Нідерландів сьогодні та заплановані на завтра.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-