Міністри ЄС завтра обговорять кризу, спровоковану війною Росії проти України

Міністри ЄС завтра обговорять кризу, спровоковану війною Росії проти України

Укрінформ
Міністри юстиції та внутрішніх справ ЄС у неділю проведуть надзвичайну зустріч Ради ЄС, під час якої обговорять шляхи реагування на ситуацію, що склалася навколо України внаслідок війни, розв’язаної проти неї Росією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

«Міністри внутрішніх справ ЄС обговорять відповідь на ситуацію в Україні. Вони сфокусують увагу головним чином на наданні гуманітарної допомоги для України, на прийомі біженців, на організації охорони кордонів та на супутніх викликах, на візових заходах, а також на діях у випадку гібридних загроз», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 25 лютого Рада ЄС на виконання політичних вказівок Європейської ради ухвалила пакет обмежувальних заходів проти Росії у зв’язку з її агресією проти України. Згаданий пакет включає, серед іншого, скасування положень, що дозволяли отримувати спрощення в оформленні віз та візові привілеї у доступі на територію ЄС для російських дипломатів, офіційних осіб та представників бізнесу.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні. Росія завдала ракетно-бомбових ударів по населених пунктах та інфраструктурі України й почала наземний військовий наступ з різних напрямків.

Збройні сили України за підтримки усього народу протистоять агресії та завдають великих втрат російським загарбникам.

Зокрема, станом на ранок 26 лютого знищено понад 3,5 тисячі російських військових, які прийшли з війною в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-