СБУ попередила про розсилку в месенджерах фейкового «проходження перевірки»

СБУ попередила про розсилку в месенджерах фейкового «проходження перевірки»

Укрінформ
Від імені Служби безпеки України у месенджерах поширюється фейк про необхідність «проходження перевірки».

Як передає Укрінформ, про це спецслужба повідомила у Фейсбуці.

«У Tелеграмі та інших месенджерах розповсюджують фейк від імені Служби безпеки України. Нібито СБУ вимагає від українців перейти за посиланням, аби «пройти перевірку». Це посилання схоже на адресу сайту СБУ, але воно фейкове і не веде на онлайн-ресурс служби», - заявили в СБУ.

Наголошується, що насправді за посиланням громадянам запропонують додати новий пристрій до їхнього акаунта.

«Після цього ворог отримує доступ до всієї вашої історії переписки (крім секретних чатів), а також зможе писати від вашого імені. У жодному разі не переходьте за посиланням та не скануйте QR-код!» - закликають в СБУ.

У відомстві нагадали свої офіційні інформканали: сайт – www.ssu.gov.ua (без жодних додаткових символів); Фейсбук https://www.facebook.com/SecurSerUkraine (верифікована сторінка, обов’язково – із синьою галочкою); Телеграм - https://t.me/SBUkr (верифікований канал, обов’язково – із синьою галочкою).

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-