В Україні відновлюють соціальну програму для забезпечення життєвих потреб переселенців

В Україні відновлюють соціальну програму для забезпечення життєвих потреб переселенців

Укрінформ
Мінсоцполітики, Національна соціальна сервісна служба та регіональні департаменти соцзахисту відновлюють програму «Допомога поруч» для забезпечення життєвих потреб переміщених осіб, в першу чергу, з вразливих категорій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Кабінет Міністрів.

Зазначається, що департаменти соціального захисту оперативно збиратимуть потреби людей за категоріями: розміщення, транспортування, продукти харчування, засоби гігієни та індивідуального захисту, ліки, технічні засоби реабілітації та інші. Також області інформуватимуть про наявні ресурси для задоволення цих потреб.

«Таким чином, у нас, з одного боку, будуть потреби, з іншого – ресурси для їх задоволення.

До програми зараз мобілізуємо допомогу всіх донорів, благодійників, громадських організацій, які готові долучитись, гуманітарну допомогу, щоб надати підтримку якомога більшій кількості людей», - повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Міністр зазначила, що вже висловили готовність спільно працювати в рамках програми «Допомога поруч» Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні, Український фонд миру, ГО «Право на здоров’я», посольство США в Україні, українська мережа за права дітей, посольство Словаччини та долучаються багато інших.

Як повідомлялося, у квітні 2020 року Міністерством соціальної політики запроваджено інформаційну онлайн-платформу „Допомога поруч” для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-