Зеленський: У більшості напрямків ворога зупинили. Ідуть бої

Зеленський: У більшості напрямків ворога зупинили. Ідуть бої

Укрінформ
Атака Російської Федерації проти України продовжується з розрахунку на те, що українські сили втомляться, але ми не втомлені.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час ранкового звернення в п‘ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

"Наші хлопці і дівчата, усі захисники України, не дали ворогу реалізувати оперативний замисел вторгнення у перший день. Українці демонструють справжній героїзм. У більшості напрямків ворога зупинили. Ідуть бої. Тому атака Росії продовжується із розрахунку, що наші сили будуть втомлені, але ми не втомлені", – наголосив Глава держави.

Він зазначив, що авіція ворога підло діє над жилими кварталами, у тому числі в Києві. Водночас Зеленський запевнив, що Сили протиповітряної оборони України захищають небо над Українською державою настільки, наскільки це можливо.

Він також порівняв нинішню ситуацію в Києві з нападом, який відбувся в 1941 році. "Жахливі вибухи у вранішному небі над Києвом, бомбардування, влучання у житловий будинок, пожежа – все це нагадує перший такий же напад на нашу столицю, який відбувся у 1941 році", – сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По ряду українських міст було завдано ракетних ударів, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

За даними Генштабу ЗСУ, на територію України введені понад 60 батальйонних тактичних груп російських військ, основною метою операції є блокування Києва і створення сухопутного коридору до Криму.

Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію в Україні.

У п'ятницю вранці, 25 лютого, у безпосередній близькості від Києва силами ЗСУ було збито літальний апарат супротивника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-