У центрі Праги відбулася велелюдна акція на підтримку України

У центрі Праги відбулася велелюдна акція на підтримку України

Фото
Укрінформ
На Вацлавській площі в центрі Праги відбулася акція «Ми стоїмо з Україною» за участю сотень людей.

Про це Укрінформу повідомили в посольстві України в Чехії.

У виступі на акції посол Євген Перебийніс провів паралелі між 1938 роком, коли Гітлер говорив про Чехословаччину як «про штучну державу», та сьогоденням, коли те саме про Україну сказав Путін.

«Сьогодні майже в кожному чеському місті замайорів український прапор. Нам, українцям, важливо відчувати, що ми не самі. Дякуємо, що ви з нами... Ми не хочемо жити в Росії, ми хочемо бути частиною демократичної Європи», - заявив дипломат. Після його промови натовп почав скандувати: «Ви не самі!».

Акції солідарності з Україною відбулися також в інших містах Чехії.

Жителі країни намагаються в різний спосіб підтримати українців. Уже кілька днів поспіль політики носять синьо-жовті стрічки на костюмах, над багатьма будівлями, зокрема, МЗС, замайоріли українські прапори.

Читайте також: Європа перебуває за крок від війни, але не готова пожертвувати Україною – прем’єр Чехії

Як повідомляє iDnes, прапори  України стали дуже затребуваним товаром у Чехії. «Українські прапори заполонили республіку, спеціалізовані магазини рясніють замовленнями на них», - пише видання.

Зокрема, Асоціація професійних театрів Чеської Республіки закликала всі культурні, громадські та державні установи вивісити українські прапори на будівлях. А Вселенська рада церков закликала до молитви за мир в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-