Президент та вся українська дипломатія шукають рішення для деескалації – Кулеба

Президент та вся українська дипломатія шукають рішення для деескалації – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справав Дмитро Кулеба заявив, що Президент України Володимир Зеленський та вся українська дипломатія шукають рішення для деескалації.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба написав у Фейсбуці.

Кулеба наголосив, що сьогодні о 3 ночі він провів розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном про динаміку безпекової ситуації і подальші кроки з утримання Росії на дипломатичному треку.

На засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС очільник українського МЗС повідомив про проблему паспортизації на Донбасі.

Читайте також: Міністри закордонних справ ЄС закликали Путіна не визнавати незалежність ОРДЛО

“В обід на відео із засідання Радбезу Росії ми побачили тяжкі наслідки того, що паспортизація вдалася. Якщо залишати дію без контрдії, то ситуація лише погіршуватиметься”, - заявив Кулеба.

Він додав, що зараз не лише Україна, а й увесь світ уважно стежать за діями Російської Федерації щодо визнання окремих районів Донецької та Луганської областей. Очільник українського МЗС заявив, що усі розуміють наслідки такого кроку.

Читайте також: Кулеба просить Радбез ООН провести термінові консультації щодо безпеки України

“Розумію, що зараз багато емоцій і поривів, але саме зараз усі мають холоднокровно фокусуватися на зусиллях з деескалації. Іншого шляху немає”, - написав Кулеба.

Він додав, що завтра у Вашингтоні буде говорити з державним секретарем та низкою американських високопосадовців про це, а потім вирушить до Нью-Йорка, де виступатиме на Генасамблеї ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Міністр поінформував, що продовжиться робота над скликанням консультацій за Будапештським меморандумом і втіленням формату переговорів, запропонованого Зеленським: саміту п’ятьох постійних членів Радбезу ООН, України, Німеччини та Туреччини.

Читайте також: Байден проводить зустріч з командою з нацбезпеки через загрозу вторгнення РФ

“Нейтральність і підбадьорливі заяви інших країн та міжнародних організацій не забезпечать мир. Ми вже не в тій фазі. Потрібні рішення. Деякі з них можуть видатися партнерам складними, але не можна вирішити складну ситуацію, не ухвалюючи складних рішень”, - заявив Кулеба.

Очільник українського МЗС повідомив, що саме на цьому сфокусований Президент України і вся українська дипломатія.

“Ми наполегливо, щохвилини шукаємо рішення для деескалації. Україні потрібен мир. Без перетину наших червоних ліній”, - написав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого ватажки сепаратистів “ДНР” і “ЛНР” Денис Пушилін і Леонід Пасічник закликали президента Росії Владіміра Путіна визнати незалежність псевдореспублік.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-