Ситуація у небі України контрольована, підстав для скасування авіарейсів немає – Кубраков

Ситуація у небі України контрольована, підстав для скасування авіарейсів немає – Кубраков

Укрінформ
Ситуація над повітряним простором України на сьогодні контрольована, а безпека польотів забезпечується повною мірою, за винятком над Чорним морем, де відбуваються навчання РФ.

Про це сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков на брифінгу щодо ситуації на ринку авіаперевезень, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі немає ґрунтовних підстав для скасування авіарейсів, ситуація в повітряному просторі повністю контрольована державою. Ми працюємо 24/7 та отримуємо оперативну інформацію щодо військової ситуації. Тому за найменшого реального ризику будуть прийняті швидкі та дієві рішення», - зазначив міністр.

Читайте також: Зупинка польотів Lufthansa: Мінінфраструктури опрацьовує два рішення

Він зауважив, що до подібних випадків Мінінфраструктури готувалася ще з 2014 року, тому всі служби розуміють, що робити в таких ситуаціях.

Як повідомляв Укрінформ, з 14 лютого деякі міжнародні авіакомпанії вимушені були призупинити польоти в Україну через зростання воєнної напруженості в регіоні. Зокрема, нещодавно Lufthansa, Austrian Airlines та SWISS скасували власні рейси в Україну, а саме в Київ та Одесу до березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-