Зеленський вважає, що російський народ не зможе піти війною проти українського

Зеленський вважає, що російський народ не зможе піти війною проти українського

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що РФ – це все ж таки цілий народ, тому, на його переконання, він не зможе піти війною проти українського народу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Зеленський заявив під час свого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, відповідаючи на питання.

«Ми вважаємо, що через те, що збільшилася зараз кількість військових – 150 тисяч, на наших кордонах, це є правда великий ризик, але також великим ризиком буде те, якщо ми відреагуємо на ті чи інші провокації. З іншого боку я вважаю, що коли ми говоримо РФ, все ж таки це - цілий народ, і тому я вважаю, що вони не зможуть піти війною проти українського народу», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що хоче, щоб було розуміння того, якою є стійкість станом на сьогодні у нашої держави, «що у нас немає ніякої паніки, що ми достатньо послідовні, і що ми не реагуємо на будь-які провокації».

Читайте також: Україні не потрібно говорити дати вторгнення, нам потрібні «інші дати» - Зеленський

«… У нас на це є вже своя вакцина, серйозна вакцина, і не така, як від ковіду, вона… цій вакцині вже 8 років. Тобто, ми розуміємо, на що реагувати, на що не реагувати», - сказав Президент.

За словами Зеленського, коли вбивають наших, «ми повинні відповісти».

«Але ми розуміємо, де, хто нас вбиває. Ми розуміємо, хто це, - озброєні формування.І ми розуміємо, що таке, коли вони стріляють з містечок, коли вони стріляють з тих місць, де знаходяться цивільні люди. Спеціально, щоб ми відповіли і щось почалося, почалася провокація, і почалася ймовірно потужна ескалація з іншого боку. Тому ми розуміємо, що відбувається», - уточнив Зеленський.

Він подякував українським партнерам за те, що вони передають інформацію, і за співробітництво розвідок.

Читайте також: Зеленський пропонує скликати саміт Радбезу ООН з Україною, Німеччиною і Туреччиною

«А також для мене дуже важливо, щоб ми всі були в одному інформаційному просторі… Я хочу ще раз сказати, що ми у цій напрузі знаходимося багато-багато років, ми не вважаємо, що нам треба панікувати», - уточнив Президент.

Окремо він зазначив, що для нього як Глави держави дуже важливо, щоб усі країни, "наші партнери і друзі, ні про що не домовлялися за нашою спиною". «Я вірю у наше партнерство і вірю, що так і відбувається», - уточнив він.

«І хоча зараз на тимчасово окупованих територіях багато провокацій – ми їх бачимо – ми бачимо, як вони через ЗМІ розповсюджують ці провокації… - тим не менш, ми повинні зберігати стабільність, спокій, бути дорослими. І я вважаю, у цьому плані українська армія доросліша за багатьох інших», - сказав він.

Читайте також: Зеленський – про вступ до ЄС та НАТО: Нам кажуть – двері відкриті, але поки вхід заборонений

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський бере участь у Мюнхенській безпековій конференції.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-