Верещук закликала мешканців ОРДЛО виїхати на підконтрольну Україні територію

Верещук закликала мешканців ОРДЛО виїхати на підконтрольну Україні територію

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців ОРДЛО за можливості виїхати на підконтрольну Україні територію.

Про це вона заявила на терміновому брифінгу щодо ситуації в районі ООС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу сказати людям в ОРДЛО, які зараз вирішують, що їм робити на тимчасово окупованій території: їдьте до нас, знайдіть спосіб перетнути КПВВ. Ми вас чекаємо. Ми створимо усі можливі умови, щоб ви мали де жити і що їсти. Щоб ви відчували, що ви не одні", - сказала Верещук.

Вона також зазначила, що завтра в районі ООС вона і інші міністри та депутати будуть на місці вирішувати проблеми людей прифронтової території і тих, хто вирішить виїхати з тимчасово окупованої території.

Читайте також: Жодного наказу щодо звільнення ОРДЛО силовим шляхом немає — Данілов

"У нас в Кабміні є затверджені плани відповідного гуманітарного реагування. Ми маємо представництво на місцях, розуміємо, що і як відбувається. Ми максимально надамо людям допомогу", - наголосила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні міністр оборони України Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виступили зі зверненнями до мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, в яких наголосили, що Україна ніколи не вдасться до наступальної операції на сході України, а деокупацію своїх територій проводитиме виключно політико-дипломатичним шляхом. Вони підкреслили, що представники російських окупаційних адміністрацій активно поширюють неправдиву інформацію та перейшли до відкритого залякування цивільного населення.

Читайте також: Твердження про намір Києва розпочати «наступ» на ОРДЛО не відповідає дійсності — МЗС

Раніше російські ЗМІ повідомили, що ватажок ДНР Денис Пушилін та глава самопроголошеної «ЛНР» Леонід Пасєчник закликали мешканців Донецька та Луганська евакуюватись до Ростовської області через начебто наступ ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-