Мінфін додатково виділить на потреби ЗСУ близько 22 мільярдів

Мінфін додатково виділить на потреби ЗСУ близько 22 мільярдів

Укрінформ
На потреби оборони країни Міністерство фінансів додатково виділить з бюджету близько 22 млрд грн. Відповідний законопроєкт наразі опрацьовується в бюджетному комітеті, після чого буде проголосований парламентом.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На виконання указу Президента, зараз буде суттєво збільшене грошове забезпечення військовослужбовців, про це зазначив у своїй доповіді Прем’єр-міністр, міністр оборони. На 30% … Зараз законопроєкти в бюджетному комітеті доопрацьовуються. Орієнтовно це може складати по сектору Міністерства оборони до 20 млрд грн. Крім того, передбачаються окремі видатки на становлення територіальної оборони і на інші потреби Міністерства оборони, на закупівлю необхідного обладнання ще до 2 млрд. Тобто ці кошти зараз є, ми обговорюємо в бюджетному комітеті, коли ці законопроєкти можна буде проголосувати», - повідомив Марченко.

Читайте також: Фінансування армії є безпрецедентно високим – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, на 2022 рік запланований рекордний обсяг фінансування сектору безпеки і оборони України - 5,95% від ВВП. Зокрема, суттєво збільшено фінансування програм розвитку озброєння та військової техніки, грошового забезпечення військовослужбовців, будівництва житла для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-