ЗСУ не планують жодних наступальних операцій – Залужний

ЗСУ не планують жодних наступальних операцій – Залужний

Укрінформ
Збройні сили України не планують жодних наступальних операцій.

Як передає Укрінформ, про це головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний повідомляє у Фейсбуці.

«За інформацією, що надходить з ОРДО, у деяких населених пунктах на тимчасово окупованій території, зокрема в Донецьку, планується евакуація місцевого населення у зв’язку із можливим загостренням», - заявив Залужний.

Він повідомив, що ЗСУ неухильно дотримуються Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права, не планують жодних наступальних операцій чи обстрілів мирних жителів. «Наші дії мають винятково оборонний характер», - заявив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що відповідальність за ситуацію на тимчасово окупованих територіях несе держава-окупант Російська Федерація.

«Будь-яка шкода, що може бути завдана людям чи об’єктам інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, є провокацією. Українська сторона інформує міжнародні організації про підготовку таких провокацій», - заявив Залужний.

Читайте також: ЗСУ готові до всіх сценаріїв розвитку ситуації – заступник Головнокомандувача

Як повідомляв Укрінформ, у районі проведення операції Об’єднаних сил 17 лютого станом на 22:00 російсько-окупаційні війська 50 разів порушили режим припинення вогню, з яких 39 - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Фото: ГШ ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-