У Запоріжжі «Потяг Єдності» зустріли з оркестром та «живою» картою України

У Запоріжжі «Потяг Єдності» зустріли з оркестром та «живою» картою України

Фото
Укрінформ
Сьогодні об 11:04 на залізничну станцію “Запоріжжя-1” прибув “Потяг Єдності”, який курсує через 12 регіонів за маршрутом Рахів - Маріуполь.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Запоріжжі "Потяг Єдності" зустрічали голова ОДА Олександр Старух, в.о. міського голови Анатолій Куртєв, колектив обласної філармоній, а вихованці спортивної школи створили “живу” карту України.

“Це патріотичний потяг, який об'єднує нашу країну від Закарпатської області до Донецької. Для Запоріжжя - це дуже важливо. Ця акція - частина святкування Дня Єдності. Для мене велика честь, що я поставлю свій підпис від імені громади на цьому прапорі. Цей прапор - це символ єднання, а в єдності наша сила”, - сказав Куртєв.

У Запоріжжі зустріли «Потяг Єдності» / Фото: Дмитро Смольєнко, Ольга Звонарьова, Укрінформ

Очільник області нагадав, що вісім років тому тодішня влада країни кинула людей і втекла, а сьогодні - українці стали набагато сильніші.

"Підпишемо від імені громади прапор, який поїде в Маріуполь”, - додав Старух.

Читайте також: В Одесі відбулась патріотична хода з нагоди Дня єднання

За словами начальника потяга Євгена Прокопенка, в Маріуполі прапор передадуть морякам, далі - його доставлять до Борисполя літаком, а бориспільським експресом - до Києва і передадуть Президенту.

“На всіх станціях прапор підписують очільники регіонів та міст. Всі дуже тепло нас приймають. Ми скрізь відчуваємо себе, як вдома. Навіть Посол США в Україні підписав прапор. Відчуваю велику гордість за нашу Україну”, - сказав начальник потяга.

На станції у Запоріжжі потяг стояв три хвилини і далі вирушив за графіком.

Як повідомлялося, 16 лютого в Україні пройшов День Єдності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-