В Одесі відбулась патріотична хода з нагоди Дня єднання

В Одесі відбулась патріотична хода з нагоди Дня єднання

Укрінформ
16 лютого тисячі одеситів взяли участь у патріотичній ході, приуроченій до Дня єднання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Колона маніфестантів під гаслом «За збереження суверенітету України» стартувала на Дерибасівській вулиці. Люди в перших рядах несли транспаранти «Одна єдина соборна Україна», «Свобода України або смерть!» та синьо-жовті прапори.

"Наша мета – продемонструвати громадянську позицію: ми згуртовані, готові підтримати один одного у цей складний час, не піддаємося на провокації, які лунають із сусідньої держави. Ідея захисту суверенітету України привела сюди як патріотично настроєних курсантів військової, морської академій, студентів інших вишів та їх викладачів, так і ветеранів АТО/ООС і представників громадськості міста», - сказала журналістам ініціаторка патріотичної ходи Наталія Михайленко.

Учасники заходу несли величезне жовто-синє полотнище і скандували «Слава Україні – Героям слава!», «Разом – і до кінця» та інші. Серед маніфестантів були й громадяни Біларусі, які емігрували з батьківщини і несли по вулицях Одеси біло-червоно-білі прапори і скандували «Живе Біларусь!»

Читайте також: У Харкові в День єднання підняли прапор на найвищий флагшток в Україні

Варто зазначити, що синьо-жовті прапори майорять сьогодні на флаштоках Воронцовського маяка, морвокзалу, інших держустанов, а біля міжнародного аеропорту відбулась церемонія підняття гігантського прапора України, в якій взяв участь голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький, представники ЗСУ, низки відомств та генконсульств іноземних держав в Одесі.

«Ми демонструємо політичну згуртованість у День єдності якраз напередодні 90-річного ювілею утворення Одеської області, який будемо відзначати 27 лютого зі значними здобутками у багатьох сферах розвитку і розбудови регіону», - зазначив Гриневецький.

За його словами, реалізація низки урядових програм, а також «Стратегії національної безпеки» та «Стратегії людського розвитку» дасть нам змогу зміцнити економіку, стати ще більш сильними й конкурентоспроможними.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-