Поліція контролює криміногенну ситуацію в Україні - Клименко

Поліція контролює криміногенну ситуацію в Україні - Клименко

Укрінформ
Посилений режим служби поліції вже дає перші результати – зокрема зменшилася кількість ДТП, а також поменшало загиблих на дорогах.

Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко під час телемарафону до Дня єднання, передає кореспондент Укрінформу.

«Поліція на сьогоднішній день контролює криміногенну ситуацію у нашій державі, і перехід на службу в посиленому режимі дає вже перші плоди. Я хочу сказати, що збільшилася за ці дні кількість звернень громадян до Нацполіції – із 49 тис. до 53 тисяч. Але в першу чергу це інформаційні й консультативні звернення громадян», - поінформував Клименко.

Він уточнив, що за понеділок-вівторок було зафіксовано зменшення кількості злочинів на 23% - з 3 тис. до 2,3 тис.

Читайте також: На чергування щодоби заступають 5,5 тисячі нарядів поліції - Клименко

Поліція спілкується із громадянами, «і головне, що ми одне одного чуємо», зауважив очільник НПУ.

«Понеділок і вівторок – кількість ДТП у державі зменшилася на 46%. Уперше за багато років у вівторок, учора, у 40-мільйонній країні не було жодного загиблого в ДТП. Позавчора – один загиблий. Якщо подивитися на тиждень назад, ми мали за два дні 13 жертв ДТП», - уточнив Клименко.

Він також заявив, що Нацполіція розгорнула діяльність 30 ситуаційних центрів, які у режимі реального часу відслідковують ситуацію в Україні.

Читайте також: Монастирський запевняє, що ситуація по містах і селах контрольована

«41 тисяча відеокамер, якими можуть користуватися поліцейські, передають інформацію у ці ситуаційні центри, і ми дуже швидко реагуємо на будь-який скоєний злочин», - резюмував голова Нацполіції.

Як повідомляв Укрінформ, особовий склад Національної поліції з 14 по 19 лютого переведено на посилений режим несення служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-