У Львові понад 300 курсантів Академії сухопутних військ створили «живу» мапу України

У Львові понад 300 курсантів Академії сухопутних військ створили «живу» мапу України

Фото
Укрінформ
Курсанти Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного в одному з військових містечок Львова утворили карту України, як символ єднання народу.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив речник академії Антон Миронович.

«Сьогодні згідно з указом Президента України відзначається День єднання. Згідно з тими розпорядженнями, які були віддані, відбулася всеукраїнська акція, коли по всій країні одночасно підняли прапори і виконали Гімн України. Найбільші урочистості у нас відбулися біля академії, біля найвищого флагштока Львівщини. Тут зібралося декілька сотень військовослужбовців, працівників академії, а також львів’яни та гості міста. Водночас  оскільки академія розташована в декількох військових містечках, там так само відбувалися заходи. Так, в одному з них на вул. Батуринській, де дислокується Інститут морально-психологічного забезпечення та військовий коледж сержантського складу, курсанти склали символічну мапу України, тримаючи жовті та блакитні кульки в руках», - зазначив Миронович.

У Львові понад 300 курсантів Академії сухопутний військ створили "живу" мапу України / Фото: прес-служба Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного

Участь у флешмобі взяли понад 300 курсантів. Як наголошує речник академії, «жива» карта стала своєрідним символом єднання. Як завжди, невід'ємною частиною України як і були, так і лишаються тимчасово окупований Крим та тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

Читайте також: У Краматорську військові та містяни провели флешмоб «Коло єднання»

Окрім того, сьогодні у Львові урочисто підняли прапор та виконали Гімн біля Львівської ОДА. У заході взяли участь представники обласної, районної та міської влади та громадськості.

Після урочистостей керівництво області та депутати зібралися на позачергову сесію, де розглядають питання фінансування тероборони Львівщини у межах обласної програми «Безпечна Львівщина» та стан готовності Львівської області у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання.

Фото: пресслужба Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, Павло Ткачук (ФБ)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-