Російська ескалація продемонструвала, хто є справжнім, а хто показним другом України – Кулеба

Російська ескалація продемонструвала, хто є справжнім, а хто показним другом України – Кулеба

Укрінформ
Розпочата Росією ескалація поблизу українського кордону продемонструвала, хто у світі є справжнім другом України, а хто лише намагається переконати, що він з нами.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спеціального телемарафону до Дня єднання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«День єднання сьогодні – це також день єднання України та її друзів з усього світу. Повірте, у нас їх багато. І за останні місяці, коли розгорталася розпочата Росією ескалація, ми мали нагоду переконатися, хто є справжнім другом, який готовий допомагати не лише словом, а й ділом, хто є лише показним другом і намагається переконати, що він з нами, а насправді він не дуже з нами. Тому що час кризи – це завжди також час кристалізації почуттів і ставлення», - сказав Кулеба.

Він нагадав, що запропонований ним колегам з ЄС у листопаді минулого року комплексний пакет стримування Росії включав три елементи: активну дипломатію, підготовку болісних санкцій проти Росії і надання військово-технічної допомоги Україні для зміцнення нашої обороноздатності.

Потім життя змусило додати до цього пакету четвертий елемент – надання економічної та фінансової допомоги для підтримання економічної стабільності нашої держави. «І сьогодні я можу абсолютно впевнено сказати, що всі ці чотири елементи ми спільно з партнерами виконали», - акцентував очільник МЗС.

Кулеба зазначив, що українські дипломати наразі працюють у цілодобовому режимі і перебувають на постійному зв’язку з партнерами. «Ми теж живі люди і теж втомлюємося, але ми не втомлюємося боротися. Запевняю вас, що ми не зупинимося до тих пір, поки не звільнимо наші території на Донбасі і в Криму, поки Росія не заплатить за всю ту шкоду, яку вона завдала Україні», - наголосив глава української дипломатії.

Читайте також: Група «Першого грудня» закликає політичні еліти до національної згоди

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 14 лютого підписав указ №53/2022 про відзначення в Україні 16 лютого Дня єднання.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-