СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі ексдепутату міськради у Каховці

СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі ексдепутату міськради у Каховці

Укрінформ
СБУ повідомила про підозру ексдепутату міськради від забороненої в Україні партії «Опозиційний блок», який вступив до незаконного правоохоронного органу росіян в окупованій Каховці.

Про це повідомляє у ФейсбуціУправління СБУ в Тернопільській області, передає Укрінформ.

"Слідчі Тернопільського управління СБУ зібрали доказову базу щодо чергового колаборанта з Херсонщини, який добровільно погодився на співпрацю з ворогом та вступив до лав карального органу окупантів – т.зв. «Головного управління Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації по Херсонській області», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що після окупації Херсонщини російськими військами ексдепутат міської ради від забороненої проросійської партії «Опозиційний блок» пристав на пропозицію загарбників і добровільно приєднався до органів окупаційної влади. У липні 2022 року його призначили на посаду «слідчого» у так званій окупаційній «народній міліції» Каховки, а згодом він обійняв посаду «старшого слідчого ВМВС РФ «Новокаховський» ГУ МВС РФ по Херсонській області».

За даними силовиків, працюючи у псевдоправоохоронних органах, фігурант допомагав країні-агресору підтримувати окупаційний режим, а також придушував опір і залякував мирних жителів тимчасово окупованих міст Херсонщини. Зокрема, він примушував працівників Каховської центральної міської лікарні до співпраці з окупаційною "владою" та вимагав у керівництва закладу вести діловодство російською мовою. Крім того, він примушував підприємців реєструвати свою діяльність відповідно до вимог російського законодавства і сплачувати «податки» окупаційній адміністрації.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який «зливав» позиції ЗСУ на Донеччині

Зловмиснику заочно повідомили про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала весь «виборчком», який готував псевдореферендум на Херсонщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-