«Вибори» на захоплених територіях: у ГУР кажуть, що більшість жителів чинять німий опір ворогу

«Вибори» на захоплених територіях: у ГУР кажуть, що більшість жителів чинять німий опір ворогу

Укрінформ
Загарбники примушують жителів тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської брати участь у голосуванні на «виборах президента», та попри тиск і залякування більшість людей чинить німий опір окупантам.

Про це в Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

За даними розвідки, на ТОТ Запорізької та Херсонської областей представники російської окупаційної «влади» у супроводі озброєних військових та ефесбешників обходять домівки українських громадян - роз'яснюють, «за кого потрібно голосувати». «При цьому окупанти наголошують, що можуть «намалювати» своєму диктаторові і понад двісті відсотків підтримки, а результат «виборів Путіна» буде незмінний. Водночас загарбники дають поневоленим мешканцям зрозуміти, що відмова підтримати Путіна буде свідчити про їхню антиросійську позицію», - зазначають у ГУР.

Розвідники зауважують чималий страх окупантів перед «нелояльними» до окупаційної «влади» українцями, які можуть, на їхню думку, дестабілізувати ситуацію під час «виборів». Через це на Херсонщині на початку березня влаштували фільтраційні заходи, під час яких затримували «неблагонадійних». Основним критерієм була відсутність паспорта громадянина РФ.

За інформацією ГУР МО, під тиском перебувають на ТОТ українські підприємці та освітяни, яким у разі відмови «підтримати» Путіна окупанти погрожують позбавити права займатися підприємництвом або залякують звільненням.

«До пенсіонерів на ТОТ у кремлівських агентів інший «агітаційний підхід» - їх намагаються змусити «проголосувати» підкупом та обманом про «краще життя» і «соціальні виплати», - зазначає ГУР.

Читайте також: Мешканці окупованих територій тимчасово змінюють місце проживання, щоб не голосувати на «виборах»

Та попри тиск і репресії з боку окупаційних військ мешканці поневолених територій не бажають брати участь у незаконній легітимізації правління Путіна. «Більшість людей чинять німий опір окупантам, зачиняючись у своїх домівках, і намагаються усіляко перешкоджати представникам так званих «мобільних виборчих дільниць», наголосили у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, так звані вибори президента РФ проходять з 15 по 17 березня. У грудні Центральна виборча комісія Росії ухвалила постанову про проведення незаконних «президентських виборів» у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що проведення так званих «виборів президента РФ» на тимчасово окупованих територіях України - Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України - є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Сполучені Штати та низка інших країн засудили організацію режимом РФ «виборів» на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-