Росія змушує жителів захопленої частини Запорізької області брати участь у псевдовиборах - ЦПД

Росія змушує жителів захопленої частини Запорізької області брати участь у псевдовиборах - ЦПД

Укрінформ
Російський злочинний режим тисне на жителів тимчасово окупованих територій Запорізької області та змушує їх брати участь у незаконних «виборах президента РФ». Для цього ворог організував «надомне голосування».

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«Росіяни тиснуть на жителів ТОТ Запорізької області та змушують їх брати участь у так званих виборах президента РФ, організувавши «надомне голосування». Представники «виборчих комісій» здійснюють поквартирний обхід жителів окупованих міст Запорізької області у супроводі озброєних автоматами військовослужбовців», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, раніше окупанти вже провели «надомне голосування» у селах регіону, а 15 та 16 березня - ходять по домівках містян. Зокрема, працівників Запорізької АЕС офіційно сповістили, що члени «виборчих комісій» прийдуть до них додому.

«Голосування» під дулами автоматів не має нічого спільного з демократією чи чесними виборами, зазначили в Центрі протидії дезінформації.

Також в ЦПД нагадали, що будь-які «вибори», організовані на ТОТ, є незаконними і не матимуть жодних правових наслідків. А примусове залучення до участі в них жителів окупованих територій є грубим порушенням міжнародного права.

Як повідомляв Укрінформ, незаконні «вибори президента РФ» відбудуться упродовж трьох днів - з 15 по 17 березня 2024 року. У грудні Центральна виборча комісія Росії ухвалила постанову про проведення незаконних «президентських виборів» у березні 2024 року на ТОТ України.

Читайте також: США не визнають результатів «виборів» РФ на окупованих територіях України - посольство

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що проведення так званих «виборів президента РФ» на тимчасово окупованих територіях України - Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України - є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Сполучені Штати та низка інших країн засудили організацію режимом РФ «виборів» на тимчасово окупованих територіях України. Крім того, в Держдепартаменті США пригрозили відповідальністю всім долученим до цього процесу, а також тим, хто погодився виступити міжнародними спостерігачами.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-