Ізраїль планує активно долучитися до повоєнного відновлення України — посол

Ізраїль планує активно долучитися до повоєнного відновлення України — посол

Укрінформ
Ізраїль буде активно залучений до повоєнного відновлення України, підготовка до цього триває вже сьогодні.

Про це заявив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський в інтерв’ю виданню UA.NEWS, передає Укрінформ.

«Ізраїль буде активно залучений до повоєнного відновлення України, і підготовка до цього триває вже сьогодні. Насамперед йдеться про сферу охорони здоров'я, включаючи фізичну та психологічну реабілітацію, про водопостачання та сільське господарство, а також про сферу безпеки», - сказав дипломат.

Він додав, що це залежить не лише від Ізраїлю. За словами Бродського, Україна після закінчення війни має бути готова переймати ізраїльський досвід та створити умови для залучення ізраїльського бізнесу та інвестицій.

«А потенціал – у плані людського капіталу, мотивації та ресурсів – Україна безумовно має», - зазначив він.

Бродський зауважив, що Ізраїль розвивав своє суспільство та економіку в умовах війни та постійних загроз безпеці країни.

Читайте також: Ізраїль підтримує Україну більше, ніж про це відомо – посол

«Проте нам вдалося зберегти демократію, розвинути економіку та високі технології. Звичайно, не можна порівнювати ситуацію в Україні та Ізраїлі, але можна використати ізраїльський досвід для того, щоб Україна продовжувала розвиватися попри зовнішні загрози», - вважає посол Ізраїлю.

Він також нагадав, що з самого початку війни Ізраїль надавав велику гуманітарну допомогу Україні, і запевнив, що ця допомога буде продовжена.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив 1 лютого, що Ізраїль розглядає можливість передачі Україні засобів протиповітряної оборони, в тому числі системи “Залізний купол”. Він також підтвердив, що США перемістили з території Ізраїлю до України запаси артилерійських боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-