Microsoft інвестує майже $3 мільярди у проєкти розвитку ШІ в Японії

Microsoft інвестує майже $3 мільярди у проєкти розвитку ШІ в Японії

Укрінформ
Американська технологічна компанія Microsoft оголосила, що протягом наступних двох років інвестує 2,9 млрд доларів у проєкти розвитку штучного інтелекту в Японії, що стане найбільшими вкладеннями в країні для цієї компанії.

Про це оголосив президент компанії Microsoft Бред Сміт під час зустрічі з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою, який перебуває з візитом у США, повідомляє Укрінформ із посиланням на NHK.

Плани включають розширення об'єктів у містах Токіо та Осака для збільшення потужності центрів обробки даних, що мають вирішальне значення для генеративного штучного інтелекту. Планується впровадження графічних процесорів чи передових напівпровідників штучного інтелекту.

Компанія також планує створити дослідницьку базу в Токіо, щоб підвищити продуктивність та вирішити соціально-економічні проблеми Японії за допомогою штучного інтелекту та робототехніки.

Читайте також: Microsoft представив для бізнесу два ноутбуки з клавішою для ШІ-помічника

Крім того, Microsoft прагнутиме розвивати кваліфіковані кадри в галузі штучного інтелекту, забезпечивши підготовку 3 млн постійних і тимчасових співробітників протягом наступних трьох років.

Компанія повідомляє, що надаватиме програми підвищення кваліфікації в галузі штучного інтелекту для жінок та професійну підготовку для розробників штучного інтелекту.

Очікується, що Microsoft також зміцнить співпрацю з урядом Японії в галузі кібербезпеки, включаючи обмін інформацією.

Читайте також: Meta маркуватиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту

Як повідомляв Укрінформ, компанія Microsoft призначила Павана Давулурі новим керівником підрозділів Windows та Surface. Відтепер дві команди працюватимуть разом під його керівництвом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-