Естонія та Люксембург ще зробили внески в ІТ-коаліцію - Міноборони

Естонія та Люксембург ще зробили внески в ІТ-коаліцію - Міноборони

Укрінформ
У Люксембурзі відбулося друге засідання Керівної групи ІТ-коаліції, під час якої учасники ознайомилися зі статусом поточних закупівель та пріоритетами на 2024 рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«У Люксембурзі відбулося друге засідання Керівної групи ІТ-коаліції, на якій зібралися представники одинадцяти країн-учасниць, семи країн-спостерігачів, ЄС та НАТО. Під час зустрічі учасники ознайомилися зі статусом поточних закупівель та пріоритетів на 2024 рік. Крім того, учасники та спостерігачі ІТ-коаліції працювали над дорожньою картою для планування закупівель у 2024 році та наступних роках. Ця дорожня карта дозволяє краще координувати та планувати внески учасників», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, керівна Група ІТ-коаліції створила чотири тематичні експертні групи для обміну експертизою. Кілька країн, зокрема Естонія та Люксембург, оголосили про подальші фінансові внески в ІТ-Коаліцію.

Читайте також: Десять країн ІТ-коаліції підписали угоду про співпрацю

За словами заступниці міністра оборони України Катерини Черногоренко, всі внески міжнародних партнерів допомагають закривати критичні потреби українських військових та ІТ-інфраструктури. Вона запросила більше країн доєднуватися до цієї ініціативи та не зупинятися у підтримці України.

Своєю чергою заступниця міністра оборони Естонії з планування політики Туулі Дунетон зауважила, що ІТ-коаліція є важливою частиною підтримки України, оскільки вона допомагає зміцнити її технологічну перевагу на полі бою. Вона висловила сподівання, що до коаліції приєднаються ще більше країн, а також що коаліція отримає додаткові внески.

«З часу останньої зустрічі Керівної групи в лютому, нам вдалося прискорити процеси закупівель. Ми розмістили перші замовлення, та перші поставки вже в дорозі. Технології можуть змінювати гру і мати прямий вплив на операції. Саме тому ІТ-коаліція та її діяльність важлива, і тому ми продовжуємо запрошувати країни приєднатися», – підсумував національний директор з питань озброєння Люксембургу полковник Гі Хоффман.

Читайте також: Україна й Португалія обговорили співпрацю в межах ІТ-коаліції

ІТ-коаліція – спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») під керівництвом Естонії та Люксембургу, яка зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони України та Збройним Силам України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-