Spotify запустила бета-версію плейлістів із штучним інтелектом

Spotify запустила бета-версію плейлістів із штучним інтелектом

Укрінформ
Музична платформа Spotify у понеділок запустила бета-версію плейлістів зі штучним інтелектом.

Про це повідомляє Tech Crunch, передає Укрінформ.

Нова опція дозволяє користувачам створювати плейлісти на основі текстових підказок. У Spotify зауважують, що крім стандартних можливостей для створення плейлістів, наприклад, на основі жанру або часових рамок, використання ШІ даватиме змогу користувачам урізноманітнювати плейлісти, шукаючи, наприклад, "пісні, щоб співати серенади своєму коту".

Читайте також: Adobe представила помічника на базі штучного інтелекту, який аналізує текстові документи

Після створення плейліста користувачі можуть використовувати штучний інтелект для перегляду та вдосконалення кінцевого результату, наприклад, задаючи такі команди, як «зробити плейліст менш оптимістичним» або «більше попмузики».

Spotify застосовує великі мовні моделі (LLM), щоб зрозуміти бажання користувача, а також власну технологію персоналізації, щоб виконати запит і створити персоналізований плейліст, згенерований ШІ.

Спочатку функція буде доступною для користувачів пристроїв на Android та iOS у Великій Британії та Австралії, та впродовж кількох місяців функцію розширять на інші країни.

Читайте також: Meta тестує низку функцій зі штучним інтелектом у WhatsApp

Як повідомляв Укрінформ, шведська стримінгова компанія Spotify планує вдруге за рік підвищити вартість місячної підписки у кількох країнах приблизно на 1-2 долари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-