Австрійські науковці вивчають можливість створення меблів із грибів

Австрійські науковці вивчають можливість створення меблів із грибів

Укрінформ
В австрійському Тіролі вчені досліджують можливість створення меблів з грибного міцелію.

Про це повідомляє APA, передає Укрінформ.

Як зазначається, особливістю грибного міцелію є його здатність створювати міцні та універсальні матеріали, які можуть стати затребуваною стійкою альтернативою традиційним матеріалам. На основі грибного міцелію вже виробляють упаковку, замінники цегли та навіть прототипи велосипедних шоломів.

Фото: Martin Weinhold

"Волокниста мережева система грибів, так званий павутиноподібний грибний міцелій, розглядається тірольськими дослідниками також як універсальний стійкий матеріал. Довгостроковою метою проєкту є створення з нього меблів", - йдеться у повідомленні.

Фото: Getty Images

На відповідні дослідження уряд федеральної землі Тіроль виділив 200 тис. євро Університету Інсбрука та центру MRCA Mushroom Research Centre Austria GmbH в Інсбруку. Зокрема, проєкт передбачає виробництво крісла для вітальні з грибного міцелію.

Проєкт передбачає вирощування матеріалів на основі міцелію та використанні їх для виробництва композитних матеріалів. Метою також є розробка каталогу меблевих виробів.

Читайте також: Уряд удосконалив модель підтримки виробників «зеленої» енергії

Як повідомляв Укрінформ, Австрійський технологічний інститут (AIT) працює на замовлення ЄС над виробництвом акумуляторних батарей з перероблених матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-