Ринкова вартість Nvidia вперше за 22 роки перевищила Amazon завдяки попиту на ШІ-чипи

Ринкова вартість Nvidia вперше за 22 роки перевищила Amazon завдяки попиту на ШІ-чипи

Укрінформ
За підсумками торгів у вівторок ринкова вартість компанії Nvidia вперше з 2002 року перевершила ринкову капіталізацію Amazon на тлі великого попиту на чипи зі штучним інтелектом (ШІ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

Після закриття торгів вартість однієї акції Nvidia становила 721,28 дол., а загальна ринкова вартість компанії склала 1,78 трлн дол. проти ринкової капіталізації Amazon у 1,75 трлн дол.

Хоча Nvidia також ненадовго обійшла Amazon у понеділок, це перший випадок із 2002 року, коли Nvidia коштує більше за Amazon після закриття торгів.

Зазначається, що основними продуктами Nvidia у 2002 році були відеокарти для ігрових персональних комп’ютерів. Проте за останні 12 місяців акції Nvidia зросли більш ніж на 246% завдяки високому попиту на серверні ШІ-чипи, які можуть коштувати понад 20 тис. дол. за одиницю.

Читайте також: Nvidia готує масове виробництво спеціальних ШІ-чипів для Китаю - Reuters

Техкомпаніям-гігнатам Microsoft, OpenAI і Meta потрібні десятки тисяч ШІ-чипів для запуску таких продуктів, як ChatGPT і Copilot.

При цьому за останні 12 місяців акції Amazon зросли приблизно на 78%.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Nvidia представила новий графічний процесор H200, призначений для навчання моделей генеративного штучного інтелекту.

Фото: Nvidia GTC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-