Nvidia готує масове виробництво спеціальних ШІ-чипів для Китаю - Reuters

Nvidia готує масове виробництво спеціальних ШІ-чипів для Китаю - Reuters

Укрінформ
Американський виробник напівпровідників Nvidia готується розпочати масове виробництво чипів зі штучним інтелектом, спеціально для Китаю, у другому кварталі 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Підкреслюється, що чип H20 є найпотужнішим із трьох орієнтованих на Китай мікросхем, розроблених Nvidia у відповідності до експортних обмежень, оголошених у жовтні США.

Спочатку напівпровідник був запланований до запуску в листопаді минулого року, але цей план був відкладений. Джерела повідомили Reuters, що затримка була пов’язана з проблемами, які виникли у виробників серверів при інтеграції чипа.

За словами одного співрозмовника, початковий обсяг виробництва буде обмеженим, а Nvidia збирається в основному виконувати замовлення для основних клієнтів.

Nvidia відмовилася від надання коментарів.

Читайте також: Світовий ринок чипів у 2024 році може зрости до рекордних $588 мільярдів - експерти

Раніше агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що китайські компанії не бажають купувати чип H20, і тестують вітчизняні альтернативи через побоювання, що США можуть знову посилити експортні обмеження.

Як повідомляв Укрінформ, проти Китаю діють системні експортні обмеження США, які охоплюють, в тому числі звуження поставок до КНР сучасних технологій, зокрема й технологій штучного інтелекту. Наразі багато країн намагаються пристосувати ШІ у військових цілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-