У Південній Кореї суд залишив в силі антимонопольний штраф проти Google

У Південній Кореї суд залишив в силі антимонопольний штраф проти Google

Укрінформ
Суд Сеула в середу виніс рішення проти Google у позові, поданому компанією з метою скасування антимонопольного штрафу.

Технологічний гігант був звинувачений у примушуванні виробників смартфонів встановлювати її операційну систему Android.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Суд постановив, що Google зловживав своєю домінуючою позицією на ринку, визнавши, що компанія мала «намір та мету» обмежити конкуренцію шляхом виключення компаній-конкурентів.

«Через вимогу Google, Samsung Electronics, LG Electronics та інші мали труднощі з комерціалізацією своїх продуктів і розробкою унікальних продуктів, і скаржились на перешкоджання інноваціям і вдосконаленню продукції», – заявили у суді.

У 2021 році Комісія зі справедливої торгівлі наклала штраф в розмірі 224,93 мільярдів вон (167,97 мільйона доларів США) на Google LLC, Google Asia Pacific i Google Korea, звинувативши компанію у примусі Samsung Electronics та інших виробників смартфонів встановлювати систему Android на їхні телефони.

Читайте також: Російський суд оштрафував Google ще на $51 мільйон

Згідно з розслідуванням, Google, домінуючий гравець на ринку мобільних ОС, уклав антифрагментаційну угоду (AFA) в рамках ширших ліцензійних угод Android із виробниками смартфонів. AFA зобов’язала підрядників не продавати пристрої, що працюють на операційній системі, створеній на основі вихідного коду Android («Android fork OS»).

Американська компанія подала апеляцію на скасування штрафу та наказ виправити цю практику.

Як повідомляв Укрінфотрм, південнокорейський антимонопольний регулятор оштрафував компанію Google на 176,8 млн доларів за перешкоджання ринковій конкуренції. На думку регулятора, Google перешкоджала місцевим виробникам створювати моделі зі зміненими операційними системами на основі Android.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-