Гендиректор OpenAI планує створити мережу заводів із виробництва чипів - Bloomberg

Гендиректор OpenAI планує створити мережу заводів із виробництва чипів - Bloomberg

Укрінформ
Генеральний директор OpneAI Сем Альтман, який працював над залученням мільярдів доларів від світових інвесторів для виробництва мікросхем, має намір використати кошти для створення мережі заводів із виробництва напівпровідників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела.

Альтман вів перемовини з кількома великими потенційними інвесторами з метою зібрати великі суми, необхідні для заводів із виробництва мікросхем. Серед компаній, які брали участь у перемовинах, - G42 Group, яка спеціалізується на розробці штучного інтелекту і базується в Абу-Дабі, та японська холдингова компанія SoftBank Group Corp., що займається телекомунікаціями.

За інформацією джерел, проєкт передбачатиме співпрацю з провідними виробниками мікросхем, а мережа заводів матиме глобальний масштаб.

«Хоча Bloomberg раніше повідомляв про спроби (Альтмана – ред.) зібрати кошти для виробництва мікросхем, про масштаби проєкту та фокус на виробництві раніше відомо не було», – йдеться у матеріалі.

Читайте також: Meta витрачає мільярди доларів на чипи зі штучним інтелектом від Nvidia - ЗМІ

Перемовини між гендиректором OpenAI та інвесторами перебувають на ранній стадії, і повний список залучених партнерів наразі не відомий, йдеться у матеріалі.

Як повідомлялося, американський виробник напівпровідників Nvidia готується розпочати масове виробництво чипів зі штучним інтелектом, спеціально для Китаю, у другому кварталі 2024 року.

Фото: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-