Японські компанії розробляють автоматизовану снігоприбиральну техніку

Японські компанії розробляють автоматизовану снігоприбиральну техніку

Укрінформ
Технологічні компанії в Японії розробляють технології безпілотного водіння та дистанційного керування для снігоприбиральної техніки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Компанії активізують свої зусилля в цьому питанні, оскільки старіння населення спричинило гостру нестачу працівників дорожніх служб.

Зокрема, японська NTT Communications працює над розробкою технології дистанційного керування снігоприбиральною технікою.

Компанія об'єднує систему місце знаходження та зв'язок 5G, що дозволяє операторам віддалено керувати снігоочисниками, переглядаючи зображення з відеокамер на транспортних засобах.

План полягає в тому, щоб спочатку реалізувати цю технологію для паркування та інших приватних територій протягом наступного фінансового року, який розпочнеться у квітні.

Тим часом компанія NEC працює з корпорацією швидкісних автомагістралей Central Nippon Expressway над розробкою технології безпілотного водіння, що дозволяє кільком снігоочисникам одночасно працювати на швидкісних автомагістралях.

Читайте також: США потерпають від зимового циклону - за останні дні зафіксували 240 температурних рекордів

Зазначається, що подібні технології матимуть ключове значення для захисту людських життів та збереження комфорту населення у засніжених регіонах.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Метеорологічне управління Японії заявило, що у західних та північних районах уздовж узбережжя Японського моря пройшли сильні снігопади.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-