OpenAI скасувала заборону на використання штучного інтелекту для військових цілей - ЗМІ

OpenAI скасувала заборону на використання штучного інтелекту для військових цілей - ЗМІ

Укрінформ
Компанія OpenAI змінила політику використання своєї технології у військових цілях, непомітно видаливши формулювання про відповідну заборону.

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання Intercept

Журналісти звернули увагу, що до 10 січня на сторінці «Політика використання» OpenAI містилася заборона на «діяльність, яка має високий ризик фізичної шкоди» включно з «розробкою зброї» та «військовою діяльністю».

Оновлена політика зберігає заборону на використання послуг OpenAI, «щоб завдати шкоди собі чи іншим» - цей пункт досі не дозволяє застосовувати ШІ для «розробки зброї». Однак загальна заборона на використання технологій компанії у військовій справі зникла.

У компанії зазначили, що ця неоголошена зміна мала на меті зробити документ «чіткішим» і «читабельнішим», і включає багато інших істотних змін у формулюванні.

Представник OpenAI Ніко Фелікс у коментарі Intercept заявив, що компанія «прагне створити набір універсальних принципів, які легко запам’ятати та застосувати, особливо тому, що їхні інструменти тепер використовуються у всьому світі звичайними користувачами, які тепер також може створювати GPT».

Читайте також: OpenAI планує залучити щонайменше $100 мільярдів на розвиток - Bloomberg

Водночас він відмовився уточнювати, чи розпливчаста заборона охоплює будь-яке використання у військових цілях.

«Будь-яке використання наших технологій, у тому числі військовими, для розробки або використання зброї, нанесення шкоди іншим людям чи знищення власності або участь у несанкціонованих діях, які порушують безпеку будь-якої служби чи системи, заборонено», - наголосив представник компанії.

Як повідомляв Укрінформ, компанія OpenAI запустила інтернет-магазин, в якому користувачі можуть ділитися кастомізованими версіями популярного чат-бота ChatGPT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-