The New York Times подала в суд на OpenAI та Microsoft за порушення авторських прав

The New York Times подала в суд на OpenAI та Microsoft за порушення авторських прав

Укрінформ
Газета The New York Times подала до суду на OpenAI Inc. та Microsoft Corp. за незаконне використання контенту видання для розвитку сервісів штучного інтелекту (ШІ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Відповідно до позову, поданого NYT у середу в Нью-Йорку, технологічні компанії покладалися на мільйони статей, захищених авторським правом, для навчання чат-ботів, таких як ChatGPT та інших функцій ШІ, що, ймовірно, спричинило мільярди доларів США правових та фактичних збитків. Водночас газета не вказала свої грошові вимоги.

Окрім цього, у позові NYT йдеться, що видання звернулося до OpenAI та Microsoft з питанням про використання його контенту у квітні, проте сторони не змогли дійти згоди.

Microsoft є найбільшим спонсором OpenAI. Корпорація запровадила інструменти ШІ стартапу у декілька своїх продуктів. У позові NYT стверджується, що Microsoft дослівно скопіювала статті газети для пошукової системи Bing та використала технологію OpenAI, щоб підвищити її вартість на трильйон доларів США.

«Якщо Microsoft та OpenAI хочуть використовувати нашу роботу в комерційних цілях, закон вимагає, щоб вони спочатку отримали наш дозвіл. Вони цього не зробили», – написав представник The New York Times у заяві, відправленій електронною поштою у середу.

Читайте також: ШІ-асистент від Microsoft вже доступний на Android

Зазначається, що у червні OpenAI підписав угоду з агентством Associated Press про доступ до деяких його архівів, тоді як у грудні стартап уклала контракт на три роки з німецькою медіакомпанією Axel Springer SE на використання робіт за неоголошену суму.

Як повідомлялося, Apple почала вести переговори з великими видавцями та ЗМІ щодо отримання дозволу на використання їхнього контенту для тренування своєї системи з генеративним штучним інтелектом.

Фото: Mario Tama/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-