Apple хоче використовувати новини для тренування власної ШІ-системи - NYT

Apple хоче використовувати новини для тренування власної ШІ-системи - NYT

Укрінформ
Американська компанія Apple почала вести переговори з великими видавцями та ЗМІ щодо отримання дозволу на використання їхнього контенту для тренування системи з генеративним штучним інтелектом, яку компанія нині розробляє.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що технологічний гігант запропонував укласти багаторічні угоди на суму в щонайменше 50 мільйонів доларів США за використання архівів новин.

Новинні організації, з якими, зокрема, зв’язався Apple, включають журнал Vogue і газети The New Yorker та The Daily Beast.

Ці перемовини є одним із перших прикладів того, як Apple намагається наздогнати конкурентів у гонці за розробкою генеративного штучного інтелекту, який дозволяє комп’ютерам створювати зображення та спілкуватися, як люди.

Microsoft, OpenAI, Google, Meta та інші компанії вже випустили чат-боти та інші продукти, створені на основі цієї технології.

Читайте також: Meta та IBM створили альянс для розробки загальної моделі штучного інтелекту

Проте Apple майже «відсутня» під час публічного обговорення щодо ШІ. Віртуальний голосовий помічник компанії Siri майже не змінився протягом десяти років після свого випуску.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Intel представила декілька нових чипів, серед яких напівпровідник Gaudi3 зі штучним інтелектом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-