Мінцифри запустило бета-тестування послуги е-резидентства для іноземців

Мінцифри запустило бета-тестування послуги е-резидентства для іноземців

Укрінформ
В Україні розпочалося закрите бета-тестування послуги електронного резидентства для іноземних підприємців, які мають намір сплачувати податки в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«Програма електронного резидентства uResidency дасть можливість громадянам інших країн реєструвати бізнес в Україні та вести його з будь-якої точки світу. Адже все в онлайні — від подання заявки на отримання статусу е-резидента до сплати податків», - йдеться в повідомленні.

За словами віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, у майбутніх е-резидентів серед іншого будуть переваги у вигляді мобільного банкінгу, низького оподаткування в розмірі 5% і відсутності бухгалтерії та звітів.

Наразі програма орієнтована на власників малого бізнесу з Азії та Європи. Зокрема, IT-спеціалістів і фахівців у сфері креативної економіки.

Читайте також: Мін'юст планує перевести всі реєстраційні послуги в «Дію» - Малюська

Після успішного бета-тестування uResidency буде доступна громадянам пілотних чотирьох країн — Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації готує до запуску у 2024 році нові сервіси - освітній застосунок «Мрія», єРезидентство, єНотаріат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-