«Мрія» та «єРезидентство»: Мінцифри анонсувало нові послуги в «Дії» у 2024 році

«Мрія» та «єРезидентство»: Мінцифри анонсувало нові послуги в «Дії» у 2024 році

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації готує до запуску у 2024 році нові сервіси - освітній застосунок «Мрія», єРезидентство, єНотаріат..

Як передає кореспондент Укрінформу, про це розповів під час Diia Summit віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Наступного року ми разом із Міністерством освіти продовжимо розвивати новий проєкт – застосунок «Мрія». Він стане технологічною революцією в освіті. Він дасть нам можливість в режимі реального часу аналізувати, що відбувається в освітній системі, бачити кожен клас, кожну дитину, її оцінки, ми зможемо будувати індивідуальні освітні траєкторії, зрозуміємо, що можна покращити всередині освітнього процесу», - зазначив Федоров.

Також майже готовий ще один продукт, над яким команда міністерства працювала з 2019 року, – єРезидентство. Завдяки йому іноземні громадяни отримають можливість в кілька кліків відкрити в Україні ФОП і сплачувати податки. Як підкреслив Федоров, це буде в першу чергу цікаво фрілансерам.

Читайте також: Застосунок «Дія» оновив дизайн

У міністерстві мають намір запустити у 2024 року єНотаріат – електронний сервіс, завдяки якому, як пожартував Федоров, вдасться нарешті подолати нотаріальне лобі в Україні.

Крім того, наступного року планується перезапустити низку сервісів: єШлюб (з можливістю оформити стосунки онлайн і отримати електронне свідоцтво), електронне декларування, комплексну електронну послугу для ветеранів, послугу з подання петицій та пропозицій від місцевої влади тощо.

«Продовжимо ми і трансформацію Державної служби статистики у фактично IT-компанію, яка збиратиме і оброблятиме інформацію в режимі реального часу. Те ж саме ми плануємо зробити і з Держпродспоживслужбою, з акцизами тощо», - додав віцепрем’єр-міністр.

Читайте також: Мінцифри запускає нову послугу єПідприємець

Сподіваються наступного року в Мінцифри запустити і послугу з розмитнення автомобілів в «Дії». За словами Федорова, цього тижня у Верховній Раді буде зареєстровано відповідний оновлений законопроєкт, який має запустити процес.

Як повідомлялося, Сполучені Штати виділять $150 мільйонів упродовж п’яти років на подальшу цифрову трансформацію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-