У Китаї найбільша вітроелектростанція вийшла на повну потужність генерації

У Китаї найбільша вітроелектростанція вийшла на повну потужність генерації

Укрінформ
У Китаї найбільша збудована на суші вітрова електростанція (ВЕС) з обсягом генерації понад 10 мільярдів кіловат-годин (кВт-год) на рік вийшла на максимальні показники виробництва електроенергії.

Про це з посиланням на оператора ВЕС, компанію China General Nuclear Power Corporation (CGNPC), повідомляє China Daily, передає Укрінформ.

Маючи річний обсяг виробництва електроенергії понад 10 мільярдів кВт-год, цей проєкт у пустелі в автономному районі Внутрішня Монголія на півночі країни є однією з перших у Китаї великих станцій електрогенерації на основі вітру й сонячної енергії, запланованих для будівництва в пустельних регіонах країни.

Читайте також: Втрати українських вітропарків у війні з росією перевищують €550 мільйонів - Міненерго

За даними компанії, ВЕС у Внутрішній Монголії виробляє такий обсяг електроенергії, для якого потрібно майже 3 мільйони тонн вугілля, що дозволяє запобігти викиду приблизно 8 мільйона тонн вуглекислого газу в атмосферу.

Китайські енергетики очікують, що після введення запланованих ВЕС в експлуатацію загальна потужність нових об’єктів електрогенерації на основі відновлювальних джерел у країні до кінця цього року досягне 45 ГВт.

Компанія CGNPC, за даними її керівництва, наразі має понад 570 об’єктів нової електрогенерації по всій країні, серед яких ті, що використовують енергію вітру, сонячної енергії й сонячне тепло та водневу енергетику.

Читайте також: Україна може стати експортером зеленого або низьковуглецевого водню – Міненерго

Як повідомляв Укрінформ, у Китаї ввели в експлуатацію першу в світі морську вітрову електростанцію (ВЕС), збудовану на шельфі Східнокитайського моря поблизу узбережжя східної провінції Фуцзянь, кожен вітрогенератор якої здатен виробляти рекордні 16 мегаватів електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-