Дослідники з Німеччини та Китаю створили робота-мишу з гнучким хребтом

Дослідники з Німеччини та Китаю створили робота-мишу з гнучким хребтом

Відео
Укрінформ
Міжнародна група дослідників з Німеччини та Китаю розробила робота-мишу з гнучким хребтом, який продемонстрував підвищену спритність порівняно з іншими існуючими чотирилапими роботами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє China Daily.

«Гнучкий хребет покращує характеристики пересування чотирилапих у статичній стабільності, швидкості ходьби та руху при поворотах. Наше дослідження може покращити розуміння навичок пересування чотирилапих на основі хребта, та висвітлити багатообіцяючі концепції дизайну для розробки більш гнучких роботів», — сказав Бінг Женьшань, один з авторів дослідження.

Зазначається, що 40-сантиметровий робот отримав прізвисько «NeRmo».

Робот вагою 225 грамів має 13 ступенів свободи, що дозволяє йому виконувати різноманітні гнучкі рухи, включаючи обертання стегон і плечей, згинання колін і ліктів, хребта, горизонтальне обертання та нахили голови.

Дослідники з Технічного університету Мюнхена та Університету Сунь Ятсена створили цього робота зі штучними нейлоновими сухожиллями.

Читайте також: У Китаї представили нового робопса - що він вміє

Вони побудували жорстку передню структуру, яка містить електроніку, і хребет на спині, оснащений чотирма поперековими відділами хребта та бічними зв’язками суглобів.

Штучні сухожилля в колінних і ліктьових суглобах дозволяють роботу рухатися більше, як миша, і швидко повертатися.

Як повідомляв Укрінформ, дослідники з Університету Вашингтону (США) створили автономного робота, який може працювати на сонячній енергії та радіохвилях.

Фото: newscientist.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-